«Освіта з прав людини для шкіл Луганської області»: 5 шкіл розпочали навчання

Новини
16.12.2020

За результатами двоетапного відбору участь у проєкті «Освіта з прав людини для шкіл Луганської області» розпочали 5 шкіл:

  • Сватівська загальноосвітня школа І ступеня – гімназія
  • Лисичанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня №3 – ДНЗ “Барвінок”
  • Тимонівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів
  • Євсузький ліцей
  • Сєвєродонецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №14

На першій сесії онлайн етапу навчання говорили про базові засадам поняття “права людини” та основні умови відносин “держава-людина”. Тренери проєкту – директор Освітнього Дому прав людини в Чернігові Сергій Буров, координаторка проєкту «Школа – територія прав людини» Олександра Козорог і голова правління організації MART Андрій Кінаш розповіли учасникам проєкту про концепцію демократії, верховенство права, конституціоналізм, громадянське суспільство й різницю між правами та обов’язками.

Ще одна онлайн-зустріч зі шкільними командами була присвячена знайомству з різноманітними онлайн інструментами. Учасники дізнались про функціональні можливості платформи конференц-зв’язку ZOOM, а також попрактикувались у використанні різних майданчиків Google, зокрема дошки Jamboard, застосунку для презентацій Mentimeter та платформи графічного дизайну Canva.

Кожну школу представляє команда з чотирьох людей: директора, педагога, що займається громадянською освітою чи курує учнівське самоврядування, психолога чи соціального педагога та представника батьківської громади.

Програма проєкту «Освіта з прав людини для шкіл Луганської області» базується на навчально-практичній моделі “Школа – територія прав людини”. Її розробили в межах плану дій Всеукраїнської освітньої програми “Розуміємо права людини”. Навчальна програма була доповнена та адаптована експертами на основі естонського досвіду в навчанні методам Глобальної освіти у співпраці з громадською організацієї “Mondo” (Естонія).

Контакти: Юлія Красiльникова, координаторка освітнього напрямку БФ Восток SOS, (096) 596 57 86, [email protected].

Проєкт реалізується Благодійним фондом Восток SОS в партнерстві з Освітнім Домом прав людини та Данським Гельсінським комітетом з прав людини за фінансової підтримки данського фонду Громадянське Суспільство в Розвитку (CISU – Civil Society in Development).

«Освіта з прав людини для шкіл Луганської області»: 5 шкіл розпочали навчання | БФ «Схід SOS», картинка №1

Інші матеріали

Перейти до публікації Мобільна бригада БФ «Схід SOS» надала допомогу жителям села Студенок, які постраждали від масштабної пожежі
Мобільна бригада БФ «Схід SOS» надала допомогу жителям села Студенок, які постраждали від масштабної пожежі

Мобільна бригада БФ «Схід SOS» надала допомогу жителям села Студенок, які постраждали від масштабної пожежі

Перейти до публікації Фестиваль думок відбудеться вже цієї суботи, тож час розповісти про локацію!
Фестиваль думок відбудеться вже цієї суботи, тож час розповісти про локацію!
 21.09.2024

Фестиваль думок відбудеться вже цієї суботи, тож час розповісти про локацію!

Перейти до публікації ПОЗИЦІЯ щодо забезпечення реалізації повноважень Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 
ПОЗИЦІЯ щодо забезпечення реалізації повноважень Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 

ПОЗИЦІЯ щодо забезпечення реалізації повноважень Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 

Скопійовано!